Templomi szertartás fotózása Sopronban

Templomi szertartás fotózása Sopronban és Magyarország egész területén.

Most már egy ideje azt tapasztaljuk, hogy évről évre egyre több az olyan esküvő ahol egyáltalán nincs templomi szertartás. A párok nem vagy a párok közül az egyik fél nem akar templomi esküvőt. Ennek oka szerintem abban rejlik, hogy a modern esküvőkhöz már nem tartozik hozzá annyira szorosan a templomi szertartás. Felnőtt egy olyan generáció akiknek az esküvőnek ez a része nem annyira fontos.

Nézzük inkább azokat a párokat akiknek viszont az. 🙂

Ennek ellenére a templomi szertartás fotózása Sopronban szolgáltatásunk roppan színessé teszi az esküvő fotó anyagát. A gyönyörű templomok belső tereinek felhasználásával káprázatos hangulatú esküvői képek készíthetőek. A templomok viszont minden esetben eltérőek egymástól, nem csak méreteikben de a fotós szempontjából a bejutó fény mennyiségekben is. Alapvetően minden templom sötétnek mondható így nagyon kevés fény mellett tud csak dolgozni az esküvő fotós.

Szabályok betartása

Sajnos sok esetben találkoztunk már azzal, hogy a Pap megtiltotta a fotósnak, hogy bizonyos helyeken keresztülmenjen, belépjen, egyáltalán megszabta a teljes mozgásterületét, ezzel együtt az esküvőre való rálátást is. Sajnos ez egy normális dolognak mondható, hiszen a templom az Ő irányításával és vezetésével működik. A ceremónia alatt ezeket a direktívákat, szabályokat kötelezően be kell tartani.

A templomi szertartás fotózása nem csak a házasulandó párról szól. Az esküvői dekorációinak fotózására is nagy figyelmet fordítunk, így a felhasznált díszítőelemeket is megfelelően megörökítjük. A dekorációk adta hangulat mindig színesebbé teszi az templomi szertartásokat. Esetleges szirom szórás esetén, a bevonuló gyermekeket, örömszülőket, a rokonokat is fotózzuk.

Javasoljuk, azoknak a pároknak akik templomi szertartás fotózása szolgáltatásunk után érdeklődnek, hogy legelső lépésben kérdezzék meg a Paptól vagy a ceremónia vezetőjétől, hogy tervezi-e a korlátozni a szolgáltatók mozgásterét. Amennyiben igen, úgy ezzel kötelezően számolni kell, mi esküvő fotós -ok nem írhatjuk felül ezeket a kikötéseket, hiszen nem vállalhatjuk be azt, hogy miattunk a pap megszakítsa a ceremóniát.

Javaslataink

Mindenképpen figyeljünk oda amennyiben nem terveznek ceremóniamesterrel, vagy vőféllyel, hogy a templomi szertartás előtt legyen valaki aki a násznépet minimálisan de irányítja. Amennyiben a gyűrűpárnát kisgyermek hozza be, figyeljünk oda, hogy a gyűrűk megfelelően rögzítve legyenek, óvva a leeséstől.

Még több információ és fotó a templomi szertartásokról: https://www.tsphoto.hu/templomi-szertartas-fotozasa/

képgaléria

Templomi szertartás fotózása Sopronban