Polgári szertartás fotózása Sopronban.

Polgári szertartás fotózása

Polgári szertartás fotózása Sopronban és környékén.

Nincs lakodalom polgári szertartás nélkül, annak ellenére sem, hogy van aki ezt a szertartás egy teljesen más napra szervezi. 🙂 – Ez kicsit furcsa lehet azon párok számára akiknek eleve meg sem fordult a fejükben, hogy a polgári szertartást lehet akár külön napra is szervezni, de ennek ellenére van ilyen. Valójában nem sok esetben találkozunk ezzel a megodással de szezononként 1-2 elő-elő fordul.

A templomi szertartásokkal ellentétben a polgári szertartásokat sok esetben kültéren, azaz külső helyszínen rendezik meg. Mostanra kicsit divatosnak mondható, ha az anyakönyvvezető külső helyszínen adja össze a párt. Ez több szempontból is jobb választás egy belső helyszínnel vagy egy polgármesteri hivatallal szemben, hiszen sokkal szebb és meghittebb fotó sorozat készülhet erről az eseményről.

Sajnos van egy negatív része is, mivel a kitelepülés nem ingyenes így a költségek jelentősen megnőhetnek. Ezzel minden esetben számolni kell. A többlet költségek városonként más és más összegeket jelentenek, hiszen a hivatal maga dönti el mennyit kér egy kitelepülésért, nincsenek fix díjszabások.

Tartsuk viszont szem előtt, hogy a külső környezet választása mindig jobb, és szebb fotókat eredményez.

Szabályok betartása a polgári szertartás fotózása alatt

A polgári szertartás fotózása alatt a fotósnak és az összes jelenlévő szolgáltatónak egységesen be kell tartania az anyakönyvvezető vagy az általa felhatalmazott személy utasításait. Ez szinte minden fotózási szokást felülír, hiszen a szertartás vezető privilégiuma eldönteni, hogy a szolgáltatók merre mozoghatnak és merre nem. Ezzel most nem akarok senkit elijeszteni, mi még speciel soha nem találkoztunk azzal, hogy a szertartás vezetője megtiltott volna bármit is, így a fotók korlátozások nélkül elkészülhettek. 🙂

Javaslatok

Mindenkinek javasoljuk, a külső helyszínre szervezett szertartások esetén, hogy kellő körültekintéssel járjanak el minden szempontból. Sajnos sok negatív meglepetés érhet bennünket, ha nem figyelünk oda mindenre kellőképpen. Ne csak a megfelelő dekorációkra figyeljünk oda, hanem a szolgáltatókra is, hogy minden olajozottan működjön. A gratulációk alatt legyen megfelelő személyzet aki a pezsgőt felszolgálja, a hangosítás jó minőségben szóljon, hogy a hátsó sorban helyet foglalók is mindent tisztán halljanak, de ez mellett ne legyen hangos sem. A násznép kényelmesen tudjon mozogni a szertartás előtt és után, legyen hely mindennek. Legyenek megfelelő hűsítők a nap melege miatt.

Még több információ a polgári szertartás fotózásáról: https://www.tsphoto.hu/polgari-szertartas-fotozasa/

Polgári szertartás fotózása galériánk

 

Vissza a főoldalra >>