Esküvői előkészületek fotózása

Esküvői előkészületek fotózása

Az esküvői előkészületek fotózása egy átfogó folyamat, melybe bele tartozik nem csak a pár fotózása, de a környezet, a rokonok sürgése forgása, a reggeli kv, és úgy kb minden ami az esküvő napjának első szakaszában történik. Az esküvői előkészületek fotózása alatt a menyasszonyt és a vőlegényt teljesen külön fotózzuk, persze ha ez lehetséges s ők is úgy gondolják. Abban az esetben, ha minden hagyományosan alakul, akkor a lakodalom előestéjén a pár nem egy helyiségben, és remélhetőleg nem is egy házban aludtak. Így a menyasszony ás a vőlegény készülődése két külön helyen történik.

A két eseményt teljesen máshogy fotózzuk. A menyasszonyra minden esetben több időt szánunk, mint a vőlegényre. Ez persze nem jelenti azt, hogy nem fordítunk kellő figyelmet a leendő férjre, csupán annyit, hogy a menyasszonynál jelentősen több részegységből tevődik össze a fotózás. A vőlegény nem fog sminkelni és jó esetben fodrászhoz sem megy, ezt már előző nap letudja, az esetek 99%-ban ez így van. 🙂

A lakodalmi előkészületek fotózása szolgáltatásunkhoz nem csak a pár fotózását jelenti, de a reggeli sürgés-forgás eseményeit, a rokonok érkezését is magába foglalja. Itt kerül sor a lakodalmi dekorációk fotózására is.

Az előkészületek és öltözködések végén a menyasszony megmutatja magát leendő férjének, ez az úgynevezett első pillantás aminek mára már nincs feltétlenül akkora hagyománya mint régen. Az eslő pillantást sok esetben az első ceremónián szeretné a pár, ami lehet akár a polgári vagy templomi szertartás is, általában a bevonulásokkal egybekötve. Itt nagyon fontosnak tartjuk megörökíteni azokat az első pillantásokat, amikor a leendő férj meglátja leendő feleségét menyasszonyi ruhában.

A fotózás ezen szakasza teszi igazán kerekké az egész lakodalom képi anyagát. Sok-sok év múlva a fotók felidézik és visszaadják azokat az első pillanatokat, amikor a pár nagy napja elkezdődött. A szülők, rokonok, barátok megérkeztek, a szolgáltatók elkezdték munkáikat.

Esküvői előkészületek fotózása – Javaslatok

Fontosnak tartjuk, a nagy nap elején is, hogy a rokonok, barátok akik a lányos és fiús háznál sürögnek forognak, levegyék a pár válláról a terheket amennyire csak lehet. A fordász, sminkes maximálisan álljon helyt az első pillanatokban, hiszen ilyenkor a menyasszonyon nagy stressz lehet, főleg azért, hogy minden szépen sikerül-e úgy ahogy azt eltervezték. A fiús háznál a barátok és rokonok ugyanezt kell, hogy tegyék. Oldják a stresszt amennyire csak lehet, hiszen bármennyire is kemény a legény, attól még izgul és nem hiszem, hogy teljes nyugodtsággal áll a rá váró feladatok elé. Tegyenek meg amit csak lehet azért, hogy minden a lehető legjobban, a leg-gördülékenyebben menjen.

Még több információk: https://www.tsphoto.hu/eskuvoi-elokeszuletek-fotozasa/

képgaléria

Esküvői előkészületek fotózása